Ανακοινώσεις
Eπιδοτούμενο σεμινάριο για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις -μέλη του ΣΕΦΝΗ
15.05.14
Το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Νομού Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενο σεμινάριο για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις -μέλη του. 

Το σεμινάριο θα είναι με θέμα τις Πωλήσεις και μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – μέλη του Σωματείου και οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 40 ωρών εκτός ωραρίου εργασίας και ο κάθε καταρτιζόμενος θα επιδοτηθεί με το ποσό των 5 ευρώ/ ώρα κατάρτισης για την συμμετοχή του στο σεμινάριο δηλαδή σε σύνολο 200 ευρώ. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως εκδηλώσουν συμμετοχή έως και τις 20 Μαϊου στον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Μαρή Νικόλαο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Φ.Ν.Η 2013
28.02.13
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Φ.Ν.Η 2013

Ενημερώνονται οι συνάδελφοι ότι την Τετάρτη 6-Μαρτίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική συνέλευση του σωματείου μας.
Παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας για να μπορέσει η συνέλευση να πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 
Ανακοίνωση
20.05.11
ΑνακοίνωσηΣας ενημερώνουμε ότι το κλιμάκιο του Σ.Ε.Φ.Ν.Η. ξεκίνησε εντατικούς
ελέγχους στις  εκκλησίες και στα κέντρα διασκεδάσεως για τους πειρατές
(φωτογράφους) που καταδυναστεύουν τους νόμιμους επαγγελματίες. Στα πλαίσια της κρίσης προσπαθούμε να προφυλάξουμε τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές από τους απρόσωπους υποτιθέμενους (φωτογράφους) που μετά την παράδοση της εργασίας -αν την παραδώσουν - εξαφανίζονται. Οι κυρώσεις θα είναι παραδειγματικές από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Σ.Ε.Φ.Ν.Η


ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΦΛΟΥΡΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡ. 30 / 2002
03.05.11
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ταχ. Δ/νση:     ΟΜΗΡΟΥ 8
                          105 64  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:        33.52.604-605
FAX:        33.52.617
Αθήνα, 27.02.2002    Αριθ. Πρωτ.: 455


ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ    ΑΡ. 30 / 2002


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της σε τακτική συνεδρίαση την 28/01/2002 στο κατάστημά της, αποτελούμενη από τον κ. Κ. Δαφέρμο, Πρόεδρο, και τους κ. κ. Σ. Λύτρα, Ε. Κιουντούζη, Β. Παπαπετρόπουλο, Ν. Αλιβιζάτο, και Α. Παπαχρίστου, τακτικά μέλη. Παρούσα χωρίς δικαίωμα ψήφου ήταν η κ. Ε. Τσιγγάνου, Γραμματέας.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων,

(ι) αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 19 παρ. 1 περ. θ’ του Ν. 2472/1997,
(ιι) αφού έλαβε υπόψη το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι προσφυγές πολιτών προς την Αρχή με αιτήματα σχετικά με τη νομιμότητα διατήρησης των αρνητικών φωτογραφιών από τους φωτογράφους-δημιουργούς και προβολής των φωτογραφιών αυτών στις προθήκες των καταστημάτων τους χωρίς τη συγκατάθεση των εικονιζομένων,
(ιιι) αφού έλαβε υπόψη την από 28/01/2002 εισήγηση επί του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης (υπόθεση ***) του κ. Α. Παπαχρίστου,

εξέδωσε ομοφώνως την ακόλουθη
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ


1.     Σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν. 2121/1913, άρθρα 2 παρ. 1 και 4 και 38 παρ. 4) οι φωτογραφίες προστατεύονται ως πνευματικά έργα, εφόσον έχουν πρωτότυπο χαρακτήρα. Σύμφωνα με την Οδηγία 93/98 της Ε.Ε. (άρθρο 6), πρωτότυπη είναι η φωτογραφία εφόσον είναι αποτέλεσμα της προσωπικής πνευματικής εργασίας του δημιουργού.
Με βάση τα παραπάνω, θα πρέπει να γίνει δεκτό ότι και οι φωτογραφίες γάμου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του φωτογράφου, ο οποίος και δικαιούται να τηρεί στο αρχείο του τα αρνητικά.

2.     Το δικαίωμα, όμως, αυτό του φωτογράφου συγκρούεται με το δικαίωμα της προσωπικότητας των εικονιζόμενων προσώπων (ΑΚ 57). Τα πρόσωπα αυτά δεν μπορούν να ζητήσουν τα αρνητικά –εκτός αν κάτι τέτοιο έχει συμφωνηθεί–  δικαιούνται ωστόσο να απαγορεύουν κάθε χρήση που παρά τη θέλησή τους προσβάλλει το δικαίωμα επί της ιδίας εικόνας, στοιχείο του γενικότερου δικαιώματος της προσωπικότητάς τους.
Ο Πρόεδρος
                                                                       Η Γραμματέας
Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Επιτ. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου                Ευγενία Τσιγγάνου


 
Γ¨ παγκόσμιο βραβείο
06.04.11
Αγαπητέ κύριε Φλουρή,
 
Επί τι ευκαιρία της βράβευσης του λευκώματος Τσικουδιά Κρήτης πνεύμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το  Γ¨ παγκόσμιο βραβείο καλύτερου βιβλίο τις χρονιάς 2010 στο είδος του, από τον διεθνή οργανισμό βραβείων ¨Gourmand world cookbook awards 2010¨ που εδρεύει στην Γαλλία (http://www.cookbookfair.com) ¨.Το βραβείο αυτό ανήκει περισσότερο σε εσάς και λιγότερο σε εμένα διότι χάριν τις ευαισθησία που σας διακρίνει για την κουλτούρας τις ιδιαίτερη πατρίδα μας της Κρήτης και με την προσωπική εργασία σας μπόρεσε και υλοποιήθηκε η έκδοση και μάλιστα σε αυτή την ποιότητα, και για αυτό σας οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη.
 
Με βαθειά εκτίμηση
 
 
Ανδρέας Σμαραγδής
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενημέρωση προφίλ
08.03.11
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι και μέλη της ιστοσελίδας sefni.gr όπως ενημερώνουν τακτικά τα στοιχεία στο προφίλ τους και σε περίπτωση που δεν το έχουν κάνει να το πράξουν άμεσα, ειδικά τώρα με το νέο πρόγραμμα που τρέχει είναι ένας εύκολος και άμεσος τρόπος να μπορούμε να σας ενημερώνουμε για τυχόν αλλαγές ή διευκρινήσεις.

Σε περίπτωση αλλαγής του e-mail σας να ενημερώνεται στέλνοντας το νέο e-mail στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε